De familie Slotje

Baeckens books

ISBN: 9789059247307

Oktober 2019

De familie Slotje is een keurige familie slotenmakers. Maar schijn bedriegt, want de Slotjes hebben een groot geheim: ’s nachts zijn het allesbehalve keurige inbrekers! Opa Slotje is zelfs wereldkampioen, al wordt hij een dagje ouder. Zijn grote concurrent Slinkse Sammie aast dit jaar op de wereldtitel, maar of het hem lukt die ook echt te pakken te krijgen, ontdek je pas aan het einde van dit hilarische voorleesboek. Intussen kidnapt Sandy Slotje een babykrokodil, breekt papa Slotjes - ofwel Lorenzo- een been tijdens het oefenen op geruisloos sluipen, legt mama Slotje uit aan haar dochter dat liegen enkel mag tegen de politie en moet opa Slotje een dagje naar het bejaardentehuis om te oefenen voor als hij het echt niet meer weet. Het boek bevat hilarische korte verhaaltjes en een cd met alle verhaaltjes en leuke liedjes. Ideaal om voor te lezen of te luisteren, thuis of in de klas.

'Henk van der Gugten debuteert met kleurrijke, prachtige prenten vol extra grappige details.'Storytime

Luma Works

Issue 59,  'The troll hat'  

Juni 2019

Storytime magazine is een maandelijks tijdschrift voor kinderen en staat iedere maand vol sprookjes, mythes, fabels en verhalen uit binnen en buitenland. Met abonnees in meer dat 50 landen is Storytime één van de grootste kindertijdschriften en word gepubliceerd in Engeland.

Voor issue 59 mocht ik het verhaal 'The Troll Hat' illustreren. Dit verhaal gaat over een meisje die op weg naar huis een hoed vind waardoor ze onzichtbaar word. Dit verhaal is een Deens sprookje vol ondeugende trollen en een beetje magie.

' We gave illustrator Henk van der Gugten a real challenge for Storytime Issue 59's folktale when we asked him to draw invisible trolls! Rounds of applause because he done a brilliant job..' 

Storytime nummer 59 is hier verkrijgbaar.