de familie slotje

Baeckens books

ISBN: 9789059247307

Oktober 2019

 

door Marieke van Hooff

De familie Slotje is een keurige familie slotenmakers. Maar schijn bedriegt, want de Slotjes hebben een groot geheim: ’s nachts zijn het allesbehalve keurige inbrekers! Opa Slotje is zelfs wereldkampioen, al wordt hij een dagje ouder. Zijn grote concurrent Slinkse Sammie aast dit jaar op de wereldtitel, maar of het hem lukt die ook echt te pakken te krijgen, ontdek je pas aan het einde van dit hilarische voorleesboek. Intussen kidnapt Sandy Slotje een babykrokodil, breekt papa Slotjes - ofwel Lorenzo- een been tijdens het oefenen op geruisloos sluipen, legt mama Slotje uit aan haar dochter dat liegen enkel mag tegen de politie en moet opa Slotje een dagje naar het bejaardentehuis om te oefenen voor als hij het echt niet meer weet. Het boek bevat hilarische korte verhaaltjes en een cd met alle verhaaltjes en leuke liedjes. Ideaal om voor te lezen of te luisteren, thuis of in de klas.

'Henk van der Gugten debuteert met kleurrijke, prachtige prenten vol extra grappige details.'

' Alle eerdere boeken van Marieke van Hooff zijn fantastisch, maar dit is wellicht het beste wat ze tot nu toe heeft geschreven. Ook de illustrator is er eentje om in de gaten te houden. Dreamteam van Hooff en Van der Gugten maakte een fantastisch kinderboek voor jong en oud.' 

(bron valeriesboekenwereld.com)


Hieronder vindt je een aantal origineel schetsen, kleurproeven en het uiteindelijke eind resultaat van een aantal van de illustraties die ik heb gemaakt voor 'De Familie Slotje'.