22-11-23

Over het afgelopen jaar lijkt het of alles heeft stil gelegen. Maar niets is minder waar achter de schermen heb ik hard gewerkt aan nieuwe boeken die volgend jaar worden uitgegeven. Met als eerste nieuwe boek wat ik jullie kan laten zien. "Kameleon lust (geen) kleur" Dit geweldige boekje is geschreven door Lynn Pinsart en Vicky de Beule, en is speciaal voor kinderen die moeten hebben met eten. benieuwd naar dit boek klik dan even hier.


16-11-23

Op sommige boeken moet je iets langer op wachten dan andere. Dit boek heb ik vlak na de kerst gemaakt en ligt nu eindelijk in de winkel!

 

Mocht je alvast een voorproefje hebben klik dan even hier.


04-05-23

Kijk nou hoe tof!! De komende maanden staat er in kinderboekhandel Pardoes in Mechelen een super grote blokken puzzel van Mol. Kinderen kunnen doormiddel van het draaien aan de blokken zelf hun eigen Mol illustratie in elkaar zetten! 

Dus ben je in de buurt van Mechelen loop even binnen in deze toffe winkel!


24-03-23

Soms moet je eens wat nieuws proberen. En aangezien ik ooit als kind wilde gaan animeren dacht ik laat ik eens kijken of ik dit zou kunnen. Hiernaast vind je mijn eerste probeersel door Mol te laten lopen. Nog niet heel spannend maar je moet klein beginnen.

 


24-02-23

Een paar maanden geleden kreeg ik de vraag of ik een kleine uitstap zou willen maken van mijn "normale' werk. En de cover zou willen vormgeven voor dit prachtige boek van Jaouad Alloul.

 

En zoals mijn volwassen vrienden zeiden, "eindelijk een boek voor ons!' wil je "de Meisje" zelf ook lezen dan kan dat vanaf 01-03-23.

 

 


28-01-22

Vandaag een super leuk feestje gevierd bij Kinderboekenwinkel "In de Wolken in Voorburg. Samen met de kinderen heerlijk gelezen, getekend en de verjaardag van Mol gevierd. 

 

(foto's zijn afkomstig van de insta van in de wolken)


11-12-22

De afgelopen weken hebben Marieke en ik in het geheim gewerkt aan een nieuw en gratis Mol verhaal voor de kerst. En sinds vandaag is het verhaal hier op de site maar ook op Mol's eigen site te lezen. We wensen jullie een hele fijne en mooie Kerst en een geweldig 2023.


04-11-22

Twee heerlijke dagen op Boektopia geweest in Kortrijk. Hiernaast een kleine foto impressie van de dagen.


19-10-22

Ik kan met trots vertellen dat ik van af nu word gerepresenteerd door de Lemonade illustration agency. Met kantoren in onder andere Londen, New York en Sydney is dit een grote stap en geweldige kans voor de toekomst.


11-10-22

Zaterdag 29 oktober en donderdag 3 november 

Zijn Marieke van Hooff, Heidi Jaspers en ik te vinden op Booktopia Kortrijk. Naast ons is er een volprogramma met auteurs en illustratoren, die voorlezen uit eigenwerk en ook graag je boek voor je signeren. Mij kan je er vinden op de volgende momenten.

 

Zaterdag 29 oktober

11.00 – 12.30  Signeren Mol samen met Marieke

13.00 – 13.30  Voorlezen Mol door Marieke

14.30 – 16.00 Signeren Hoe ging dat ook alweer met Heidi

15.30 – 17.00 Signeren Mol samen met Marieke

16.15 – 17.15 De vertelcarrousel voor Hoe ging dat ook alweer samen met Heidi

 

Donderdag 3 november

13.00 – 13.30 Voorlezen Hoe ging dat ook alweer 2 door Heidi

13.30 - 14-30 Signeren Hoe ging dat ook alweer met Heidi

15.00 – 15.30 Voorlezen Hoe ging dat ook alweer 1 door Heidi

15.30 – 17.00 signeren Hoe ging dat ook alweer met Heidi.

 

Hopelijk tot dan!


17-03-22

Vanaf vandaag liggen niet alleen de Mol knuffels in de winkel, maar zal ook het achtste deel van de Mol serie, "Mol is jarig" verkrijgbaar zijn in de Boekhandel.

 


11-11-21

Het duurt nog een paar maandjes voor ze in de winkel liggen, maar.....Ze zijn ingepakt en klaar om verzonden te worden naar België! De echte Mol knuffels komen er aan.


07-11-21

Op 7 november waren Heidi en ik te gast op Lees! het boekenfestijn in Antwerpen. Hier hebben we een super leuk gesprek gehad met Tom de Cock over ons boek "Hoe ging dat ook alweer? En hebben we samen de hele dag boeken zitten signeren. .


09-09-2021

In oktober kunnen wel eindelijk weer eens langs bij de verschillende evenementen en boekhandels. Zo kan je Marieke en mij op zaterdag 6 november vinden in de standaard boekhandel in Geel en Hasselt. Dus mocht je in de buurt zijn kom dan gezellig even langs.


07-09-21

Na Mol viert kerst heeft Fundels.be ook Mol bouwt een raket toegevoegd aan hun bibliotheek. Dus binnenkort kun je daar weer een super schattig filmpje vinden van het boek. En natuurlijk is het boek weer ingesproken door de geweldige Marieke van Hooff.


30-06-21

Vandaag is de nieuw uitgaven van het Tijdschrift "er was eens" uitgekomen. Hiermee heb ik weer een nieuwe eerste mijlpaal bereikt. Mijn eerste publicatie is twee verschillende landen. Leuk weetje is dat Storytime ook mijn allereerste publicatie was.

 

"Er was eens" is vanaf vandaag verkrijgbaar.


21-12-20

"Mol viert Kerst" is vanaf deze week te zien en te lezen op de website van Fundels.be. En dat niet alleen, Fundels heeft van het boekje ook een echte animatie gemaakt, nieuwsgierig geworden? Hiernaast zie je de trailer. Het verhaal is ingesproken door de briljante Marieke van het Hooff.


05-11-20

Vandaag om 16.30 uur zijn Marieke en ik te gast in de boekenmarathon van Tom de Cock. Dit gesprek word live uitgezonden via vet.nu. Mol is al even kennis wezen maken. :)


26-10-20

Aanstaande zondag zijn Marieke van Hooff en ik te vinden in boekhandel Pardoes in Mechelen. Hier zal Marieke voorlezen uit Mol en tegelijkertijd zal ik live mee tekenen.

 

Alles aan de bij eenkomst is corona proof, maar je moet wel even een kaartje reserveren op de website van Pardoes.

 

tot zondag!!


20-07-20

Vandaag is de nieuwe Baeckens folder voor het najaar van 2020 uitgekomen. Daarin krijg je niet alleen een preview voor de aankomende boeken van dit najaar, maar ook heel stiekem alvast een preview voor 2 van de boeken voor dit voorjaar. Mocht je de hele folder willen zien ga dan even naar de website van Baeckensbooks.com


03-07-20

Best trots op het feit dat ik kan zeggen dat mijn hele agenda voor voorjaar 2021, met drie nieuwe boeken, helemaal vol staat met prinsen en prinsessen, dieren en een klein beetje magie. 

Hou de site in de gaten voor meer informatie.


11-06-20

Begonnen aan het project voor sQula, met Mark Haayema (schrijver van onder ander, Joep, Uit je duim, het beste van het beste, Johannes de Parkiet en vele andere boeken). Nog nooit heb ik zoveel illistraties gemaakt in z'n korte tijd. Ik heb de komende 7 weken om ongeveer 720 illustraties te maken. Ik hou jullie op de hoogte of het lukt!


19-05-20

Vanaf vandaag is Mol is Bang online verschenen. Speciaal voor alle kinderen die bang zijn in deze vreemde periode heeft Marieke van Hooff een prachtig verhaal geschreven over angst. Je kunt het verhaal vinden hier op de website of op www.baeckensbook.com


08-05-20

Vandaag illustraties opgestuurd naar de uitgever voor een bijzonder verhaal...Als het goed is komt deze in de komende weken uit. Ik hou jullie op de hoogte!


22-04-20

Vanaf aanstaande Vrijdag 25 april is mijn nieuwste boek Prinses Eleonora verkrijgbaar in België!!! En slecht een paar weken later, vanaf 15 mei is hij ook al verkrijgbaar in Nederland!! 


05-04-20

In België zijn ze een super leuk initiatief gestart, namelijk verspreid het leesvirus! Op deze website kunnen ouders en kinderen die nu al weken thuis zitten, allemaal leuke acties en activiteiten vinden om de tijd door te komen. Ik mocht voor Baeckens book twee tutorials maken over Eleonora en Opa Slotje.

 

Ben je nieuwsgierig geworden klik dan hier! 


02-03-20

Na een week vol gesprekken kan ik melden dat er voor najaar 2020 en voorjaar 2021 weer een aantal super leuke projecten op stapel staan!! Ben echt ontzettend blij met alle deze kansen!


27-01-20

Vandaag heb ik een super leuke en relaxte fotoshoot gehad met Jan de Koning. Hiernaast een klein voorproefje!


07-01-20

Vandaag kan ik je voor het eerst de Cover laten zien van mijn nieuwe boek "Prinses Eleonora'. Het is een herdruk van schrijfster Marieke van Hooff en wordt uitgegeven door Baeckens books.

 

Prinses Eleonora verschijnt April 2020


22-12-19

De allereerst (zeer positieve) review van "De Familie Slotje' staat online!

 

" Alle eerdere boeken van Marieke van Hooff zijn fantastisch, maar dit is wellicht het beste wat ze tot nu toe heeft geschreven. Ook de illustrator is er eentje om in de gaten te houden. Dreamteam van Hooff en Van der Gugten maakte een fantastisch kinderboek voor jong en oud. " 

(bron ValeriesBoekenwereld.com)

 

.Klik hier om het te lezen!


13-12-19

Naast deadlines, en schoolwerk probeer ik ook nog tijd te maken voor een eigen projectje. Wil je dit project volgen, kijk dan eens op mijn intagram account @hvandergugten.

 

Of klik hier


10-12-19

Vanaf morgen is "De familie Slotje" ook in Nederland te verkrijgen. Dus mocht je nog een leuk cadeau zoeken voor de kerst. Loop dan even binnen bij je plaatselijk boekhandel.


21-10-19

Op zaterdag 2 november zullen Marieke van Hooff en ik samen signeren op de boekenbeurs van Antwerpen. We zijn te vinden van 16.30 tot 18 uur stand 212 van Baeckens Books. 


05-10-19

Oktober 2019 ligt "De Familie Slotje", geschreven door Marieke van Hooff, in de winkels. In dat kader zullen wij samen te vinden zijn op de Antwerpse Boekenmarkt, waar Marieke een stuk gaat voorlezen uit "De Familie Slotje". Daarna kan je het boek door ons laten signeren.


04-10-19

Vandaag twee keer leuk nieuws gehad. Het eerste nieuws heeft betrekking op een super leuk project voor Nederlandse basisscholen waar ik nog niet heel veel over kan zeggen.

 

Het tweede leuke nieuws is dat het volgende boek is bevestigd en rond april 2020 uit moet komen.


9-08-19

afgelopen week is de gids met alle nieuw boeken van Baeckens Books uitgekomen. met daarin ook "De familie Slotje"!!!

Hiernaast zie je de pagina uit de gids.


31-7-19

Vandaag kan ik melden dat mijn eerste boek geschreven door Marieke van Hooff en uitgegeven door Baeckens books, op 15 oktober 2019 in de winkel ligt. Hou de website goed in de gaten voor meer nieuws.


4-6-19

2-10-18

Vandaag heb ik mijn eigen bedrijf geregistreerd bij de kamer van Koophandel. Vanaf vandaag ben ik de eigenaar van Henk van der Gugten Illustraties. Voor illustraties, vormgeving en workshops.